HomeSarbatoriCântarea Mării

Comments

Cântarea Mării — 1 Comment

  1. Interesanta paralela cu Razboiul de Sase Zile. “BeDerech Hateva”, pe cai naturale, Israelul nu avea nici o sansa. Parcuri publice erau pregatite sa se transforme in cimitire pentru a putea ingropa potentialele victime de pe front si din orasele ce vor fi bombardate sau asediate de armatele arabe. Primul Ministru a parut speriat in direct la radio, exarceband panica publicului. Seful Staului Major al armatei a disparut din public 72 de ore, suferind de o intoxicatie cu nicotina (se pare, sunt diferite variante, dar toate arata tensiunea din acele zile) iar armata parea ca nu are raspuns la amenintari.
    Finalul il stim acum. In 6 zile Armata Israelului a cucerit teritorii care au dublat suprafata tarii, Ierusalimul a fost eliberat, Zidul (de Vest) Plangerii a reajuns dupa 2000 de ani in maini evreiesti.
    Din nefericire, liderii politici si militari nu au inteles ce sa intamplat, fiind inspaimantati de aceasta victorie. In loc sa se foloseasca momentul acesta pentru stabilirea unei paci durabile, de pe pozitia de invingator, s-au facut compromisuri, cedari, renuntari, care au dus la nasterea OEP, creearea minciunii poporului palestinian, terorismul mondial ca arma legitima de lupta, etc. Toate acestea puteau fi starpite din radacina in acele zile de iunie, 1967.
    Ce le-a lipsit atunci Israelienilor a fost “Shirat Hayam”, aceasta slava adusa Lui Hashem, si intelgerea faptului ca HaShem este cu ei, El a fost cel care le-a daruit victoria.
    Dar crezand ca victoria a fost meritul lor, au actionat asa cum au actionat, pe cai naturale, iar consecintele nefaste le vedem inca si astazi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d