Homepericopa saptamaniiMana noastră cea de toate zilele

Comments

Mana noastră cea de toate zilele — 2 Comments

  1. daca faraon ar fi inteles usor ca deasupra lui este Dumnezeu ar fi scutit pe toata lumea de suferinta; si pe evrei si pe egipteni si pe sine. daca mori sau te imbolnavesti in efortul de a intelege sau din ignoranta cine sa mai pretuiasca intelegerea ? intelegerea cui? mai poate mortul face ceva? pretui sau nu tot ce ni se ofera pe tava atata timp cat suntem vii si sanatosi.

  2. Buna ziua,
    legat de pericopa saptamanii as avea si eu cateva ganduri. Odata ajunsi in desert, dupa ce marea i-a inghitit pe egipteni, proviziile de apa si hrana s-au epuizat. Atunci au inceput nemultumirile si indoielile legate de exod, multi regretand faptul ca l-au urmat pe Moses, preferand sa fi murit de mana lui Hashem in Egipt cand stateau pe oale pline cu carne si painea era din belsug. In loc sa aiba credinta, mai ales dupa ce au vazut cu ochii lor minunile facute de Hashem, ei au inceput sa regrete aceasta calatorie spre libertate. De aceea cred ca si Talmudul este ca aceasta calatorie,unde pornesti intr-o experienta de cunoastere, de dialog, de liniste si de pace. Nevoile tale de zi cu zi nu trebuie sa te opreasca din aceasta calatorie si trebuie sa fii absolut convins ca Hashem va avea grija de tine, iar atunci înțelegerea va fi dobândită prin trudă si sacrificii.
    Si Hashem le-a dat “mana cea de toate zilele”, insa sub forma unei porunci. In primele cinci zile fiecare va primi indeajuns pentru cate o zi, iar in a sasea zi fiecare va primi portie dubla pentru a nu merge in timpul Sabatului sa adune mana. Copii lui Israel au adunat mai multa mana pastrand-o pentru a doua zi dar spre surpinderea lor nesocotirea poruncii le-a adus viermi si mucegai in mana. De aceea cred ca in viata primim atat cat considera Hasem, indeajuns sa ne hranim sufletul pentru inca o zi, iar seara cand inchidem ochii trebuie sa-i multumim pentru atat si sa nu intrebam: de ce nu mai mult?

    Vi-am scris un email saptamana trecuta, nu stiu daca l-ati citit sau daca am scris la adresa de email corecta, dar inca astept un raspuns.Va multumesc.

    Adrian.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: